Nails

Cupio To Go – Gel Polish

Astăzi a sosit momentul să îți povestesc puțin și despre unghii, despre rutina mea din ultimele luni.
Da, știu că am făcut un challenge în care am spus că nu îmi mai cumpăr produse pentru unghii un an de zile, îl poți citi aici, dar am un motiv foarte bun pentru care m-am abătut de la acesta, hai să îți povestesc.

În ianuarie, anul acesta mi-am propus să nu îmi mai cumpăr oje, pentru că aveam un stoc care să mă țină cu siguranță mai mult de un an de zile. Dar ideea mea era să nu îmi mai iau produse pentru unghii, cu excepția dizolvantului, până în 17 ianuarie 2018.
M-am ținut de plan cam 6 luni de zile, destul de bine aș zice, doar că prin vară unghiile mele au început să se exfolieze foarte tare, și orice tratament le-am făcut nu a dat rezultate. Pe anumite unghii, oja clasică cu bază și top nu ținea mai mult de 2 zile, se ciobea sau se ducea cu un strat de unghie.

Așa am ajuns la oja semipermanentă. Ideea de a-mi cumpăra un kit pentru manichiură semi împreună cu prietena mea, Maria, era de ceva vreme doar că a așteptat un moment oportun pentru a se materializa.

Nu mi se pare că este mai dificil să îți faci o manichiură cu ojă semi decât este cu oja clasică, atât doar că implică mai mult timp, până se usucă la lampa UV.
Din punctul meu de vedere această așteptare merită, deoarece apoi ai o manichiură impecabilă cel puțin două săptămâni.
Haide să îți spun care sunt pașii pe care eu îi urmez aunci când îmi fac manichiura.

Primul pas constă în aplicarea unui strat de primer cu acid, pe care îl las să acționeze câteva minute (până se usucă bine de tot), acesta nu se usucă la lampă.
Al doilea pas este aplicarea bazei, care se usucă la lampa UV 120 de secunde.


Al treilea pas este aplicarea ojei, două straturi, care de asemenea se usucă la lampă câte 120 de secunde fiecare.
Al patrulea și ultimul pas este aplicarea top coat-ului, care se usucă la fel ca și baza și oja.
Este foarte important să nu ajungă la cuticulă, pentru că pe acolo, va intra aer și va scurta perioada de rezistență a ojei, as far as I know.

Baza, tpoul și ojele au un termen de valabilitate de 18 luni de la deschiere. Pe primer nu am găsit să fie scris un termen de valabilitate, din păcate, dar nu cred că are mai puțin decât cele menționte anterior.

Cleaner-ul este pentru ștergerea stratului lipicios care se formează la suprafața unghiei.
Remover-ul este folosit pentru îndepartarea ojei semipermanente. Acesta se aplica pe foițele de staniol pe care le prinești în kit, sau pe o bucățică de dischetă demachiantă, aproximativ de mărimea unghiei, care de învelește în staniol și se lasă câteva minute, apoi oja se îndepărtează ușor cu ajutorul unei spatule.

Disclaimer: Nu sunt nail artist sau cineva care să aibă experiență în acest domeniu, dar mi-am dorit să îți împărtășesc ție din experiența mea, poate îți este de ajutor.

Kitul  îl găsești pe site-ul Cupio.ro. Vreau să îți spun că merită toți bănuții, poate la început ți se pare mult, dar cheltuiala se amortizează pe parcurs.
Kit-ul de oje semipermanente contine:
– Base Gel Lac 15 ml
– Top Coat Gel Lac 15 ml
– 3 culori Gel Lac la alegere 15 ml
– Cleaner 120 ml
– Soak Off Remover 120 ml
– Lampa UV 36 W Cupio
– Pila Cupio
– Buffer Cupio To Go!
– 500 servetele de unghii
– 50 foite de îndepartat Gel Lacul.
Pe lângă acestea noi ne-am mai cumpărat și un primer cu acid (11 ml), care este foarte important pentru rezistența ojei în timp.

P.S. Dacă ai tips & tricks pentru mine, care vizează o manichiură impecabilă, le aștept în căsuța de comentarii de mai jos.

Care este rutina ta pentru unghiuțe? Preferi să ai grijă de ele acasă, sau să mergi să le răsfeți la salon?

Love,
Adela.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.