Make-up

Pensulele Preferate

Am acest articol în draft de prin februarie și nu am reușit să îl finalizez ca mai apoi să îl public. Chiar dacă aveam deja câteva poze făcute, mă bucur că l-am mai amânat puțin, pentru că între timp mi-am mai achiziționat niște pensule foarte dragi mie.

Dacă nu se înțelege din titlu, azi vreau sa vă povestesc puțin despre pensulele mele preferate. Atât la cele de față cât și la cele de ochi am câteva favorite, care sunt extraordinare, și pe care mi le-am achiziționat în timp. Încep prin a vă spune că nu sunt pensule foarte sumpe, consider că sunt pentru toate buzunarele.
Let the game begin.

Pensulele pentru față sunt mai puține la număr decât cele pentru ochi, așa că voi începe cu acestea și sper să nu fie un articol kilometric care să vă plictisească. Voi începe prin a vă spune câteva cuvinte despre fiecare luându-le pe rând de la stânga la dreapta.

Prima pensulă este o replică de la Real Techniques, este una de tip kabuki, pentru fond de ten. Am cumpărat-o de la un magazin mic din Cluj, cu vreo 20 de lei. O am deja de vreo 2 ani și e încă în stare excelentă.
A doua și a patra pensulă le am de pe AliExpress, dintr-un set de care v-am povestit în acest articol. Pe a doua, cea mai rotunjoară o folosesc pentru fond de ten, iar pe a patra o folosesc la aplicarea blush-ului. Perii sunt foarte moi și dispersează produsele foarte bine. Din iarnă de când le am, le-am utilizat și spălat destul mult și nu le-au picat perii deloc. Mă declar mulțumită de ele.
A treia și ultima pensulă o am dintr-un set de la Eco Tools despre care v-am povestit în acest articol. Una este pentru blush și cealaltă pentru setarea fondului de ten cu pudră.
A cincea pensulă, cea neagră este de la ELF- Small Stipple și o găsiți aici, eu o folosesc pentru contouring, atât prăfos cât și cremos.
Cea mai dragă mie, este cea roz de la Real Techniques, ea este pentru produse prăfoase, eu o folosesc atât pentru blush cât și pentru iluminator. Mi-am achiziționat-o de pe Aoro pirn iarnă și își face treaba foarte foarte bine.
Ultima dar nu cea din urmă, este cea evantai, care este de la Oriflame. Și pe aceasta o am de aproximativ an, a costat cam 10 lei și e ideală pentru aplicarea iluminatorului.

Pensulele pentru ochi sunt puțin mai multe, și le-am împățit în trei categorii, după cum urmează mai jos. Vă rog să vă luați o cafea sau un ceai pentru că mai urmeaza un kilometru de text.
Enjoy!

Pensulele de mai jos le am de pe Cosmetic Style, un site de care nu știam nimic până nu mi-a zis Cristina de el. Una dintre pensulele în unghi trebuia să fie pentru eyeliner și cealaltă pentru sprâncene, dar din păcate e mult prea aspră pentru eyeliner, așa că am două pensule pentru Le Eyebrows.
Pensulele din dreapta sunt pentru blending, evident. Perii acestora sunt nici prea asprii, nici prea moi, îmi plac pentru că sunt puțin mai mari și pot face un blending uniform pe o suprfață mai mare.

Prima pensulă din stânga este de la EcoTools, o am de la Rebeca (mulțumesc, Rebe), dar o găsiți pe Makeup Shop. Eu o folosesc pentru aplicarea fardului pe o suprafață mai mare sau pe toată pleoapa, fiind puțin mai voluminoasă, îmi plac mult perii acestei pensule, sunt foarte fini.
Următoarele trei pensule sunt de la ELF, și le folosesc la blending. Au niște peri foarte, foarte moi, care îmi plac la nebunie, cred că nu mai trebuie să vă spun că pensulele de la ELF sunt un deal foarte bun.

Mai jos sunt 7 pensule așa că vă voi spune despre ele câte ceva despre fiecare în parte, mai puțin despre ultimele două, veți vedea de ce zic asta când ajungem la ele.
Prima pensulă este preferata mea dacă vorbim despre aplicarea fardului. Aceasta este de la Bodyography și este din peri naturali. Costă 40 de lei parcă și  găsiți aici.
A doua este o pensulă din peri sintetici, pe care o folosesc pentru aplicarea primer-ului pe pleoape, este ideală pentru acest tip de produs. Nu mai știu de unde o am, dar cu siguranță din vreun magazin de chinezării și a costat până în 10 lei.
A treia pensulă este pensula pentru buze de la Melkior. Sincer vă spun că inițial am fost mega dezamagită de aceasta. Mi se pare exagerat de mare pentru o pensulă pentru buze, nu ai cum să conturezi frumos cu ea. În schimb, e genială pentru aplicarea fardului de pleoape pe suprafețe mai mici, aceasta costă 35 de lei.
A patra pensulă este tot de la Melkior pentru gene/sprânceme nu are nimic deosebit însă îmi este indispensabilă atunci cand vorbim despre stilizarea sprancenelor, aceasta costă 16 lei.
A cincea pensulă este de la Essence, pentru aplicarea fardului. O am de la un magazin mic din Cluj, dar am vazut-o și la standurile Essence din Supermarketuri. Nu mai stiu cat a costat, dar cu siguranță nu mai mult de 20 de lei.
Ultimele două pensule sunt puțin diferite, având în vedere că sunt pensule pentru unghii. Le am de la Glittero.ro. Vă spun că sunt cele mai faine pensule pentru eyeliner ever! Eu le ador, sunt atât de fine, și perii sunt deosebiți. Nu are nicio importață faptul că sunt pentru unghii, perii sunt sintetici, și odată dezinfectați, are good to go.

P.S. La pensulele acestea le mai adaug pe cele despre care ți-am povestit în acest articol, cele cumpărate de pe AliExpress.

Sper că nu te-am plictisit cu acest articol, și că îl găsești util și interesant.

Te-am pupat!
Adela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.