Make-up

Cum sa transformi un machiaj simplu de zi, in unul de seara

Nu cred că nu ți s-a întâmplat vreodată să fie nevoie ca de la job să fugi direct la un eveniment de seară.
Ți s-a întâmplat, nu-i așa?
Da, și mie.
Și ce faci în privința asta? Cum te descurci machiajul, cu coafura cu și ținută?
Eu vin cu o soluție. Propun să nu mai mergi la job în ziua respectivă.
Glumesc, evident. Așa ceva nu intră în discuție, în cazul meu cel puțin, dar îți propun altceva.

1. Ținuta fie o iei cu tine, fie îți faci 20 de minute să treci pe acasă numai să te schimbi.

2. Părul ți-l aranjezi simplu, niște bucle lejere, waves wannabe. Cine spune că nu poți purta bucle la job? Exact, nimeni. Uite așa ai scăpat de 2 din cele 3 probleme.
Cristina pentru că are părul creț, nu și-a făcut onduleuri lejere ci unele mai definite, care îi stau foarte bine, asta pentru a se asigura că părul nu o va trăda până la sfârșit de zi.

3. La machiaj situația este puțin diferită și o să vă exemplific în cele ce urmează.
Machiajul Cristinei a fost unul în culori neutre, deși am insistat asupra conturării ochilor, nu am folosit culori care să atragă atenția, ci mai degrabă m-am axat pe evidențierea lor în tonuri de maro, taupe și nude. Am conturat puțin pomeții, am renunțat la iluminator pe timp de zi, am aplicat un ruj nude și gata,
Din punctul meu de vedere machiajul de mai sus, este un machiaj cu care poți merge foarte liniștită la servicu.

Aproximativ 8 ore mai tarziu…

Dar ce faci când vine seara? Ei bine, te schimbi rapid în ținuta de seară, mai dai de 2-3 ori cu mâna prin păr să îi dau un „refresh” și ești gata.
Nu, nu chiar.
Machiajul ochilor și al tenului rămâne același, eventual mai tapotezi puțin cu pudră dacă e necesar și schimbi rujul.
Uite cum am procedat eu. Cred că nu mai e un secret pentru nimeni că eu ador rujurile în culori puternice în special roșu, I am obsessed. Așa că și Cristinei i-am pus un ruj roșu lucios, care a schimbat în totalitate aspectul machiajului. Nu credeți? Am mai pus puțin iluminator pe pomeți și machiajul a fost gata.

Rochița neagră și colierul statement au venit perfect în completarea machiajului.

Pentru machiajul tenului am folosit: crema de față de la Kiehl’s, Ultra Facial Cream, după care am pus o bază pentru machiaj cu acid hialuronic de la Cosmetin Plant, Lift Up. Pentru uniformizare am folosit fondul de ten de la Maybelline Affinitone în nuanța 03 – Light Sand Beige și anticearcănul The Eraser Eye tot de la Maybelline, pe care le-am fixat cu pudra translucidă de la Rimmel London, Match Perfection. Conturarea pomeților am realizat-o cu pudra de la Melkior nuanța Soft Honey, Blush-ul meu preferat de la NYX în nuanța Foreplay, iar la machiajul se seară am adăugat iluminatorul de la Melkior, Spring Shine.

Pentru machiajul ochilor am folosit baza pentru fardul de pleoape de la Inglot, Eye Shadow Keeper, iar de la Melkior următoarele farduri: Soft Skin, Etheral, Chocolate, Dark Brown și Caprice. Pentru conturarea ochilor am folosit fardul cremos de la Maybelline, Color Tattoo 24h – Timeless Black. Mascara este cea pe care o știți deja, de la Oriflame, 5 in 1 Wonderlash.

Pentru buze am folosit în prima fotografie creionul nude de la Essence, nuanța 11 In the Nude și un creion jumbo de buze de la Kiko în nuanța 08 care are un finish lucios, iar pentru a doua poză am folosit creionul de buze de la Aden în nuanta 207 si rujul de la Maybelline în nunața 72.

Consider că machiajul este total schimbat, se mai pot adăuga și gene false pentru un plus de expresivitate ochilor.

Aceasta este propunerea mea când întâmpinați situații de acest gen. Sper ca această sugestie să vă placă și să vă fie de ajutor.

Cristina m-a ajutat să pun la cale acest articol, și îi multumesc frumos pentru rabdare și pentru că a vrut să îmi fie model.

Voi cum vă organizați atunci când aveți de participat la un eveniment după job?

Să aveți un weekend minunat!
Love,
Adela.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.