Visit with Me

Hai cu mine la Sighișoara #Româniaefrumoasă

Zilele trecute m-am gândit să încep o nouă categorie pe blog, și anume ”Visit with Me”. Deși nu călătoresc eu foarte mult și nu pe alte meleaguri decat cele ale României deocamdată, consider că avem o țară frumoasă care nu este valorificată la adevăratul ei potențial. Nu vreau să fiu ipocrită și să zic ca nu vreau să merg să vizitez și alte locuri din afara țării, doar că până acum nu am avut ocazia.
Așa că o să încep să vă scriu și despre vizitele mele în diferite colțuri ale țării care, sper eu să vă placă.

Acum aproximativ o lună am fost cu ai mei la Sighișoara. Pentru cine nu știe, Sighișoara este un Municipiu localizat în județul Mureș, care de asemenea este un centru cultural istoric inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO. Este o oază de istorie medievală în mijlocul orașului, e prefectă din punctul meu de vedere.

Locuințele din centrul cultural al Sighișoarei au o arhitectură cu specific săsesc, ca urmare a colonizării germane. Casele sunt foarte colorate și îi oferă un aspect vesel și plin de viață. Deși am vizitat Sighișoara doar în anotimpuri călduroase, sunt foarte curioasă cum arată aceasta iarna sub un strat de zăpadă.
Cine a vizitat Sighișoara iarna? Cum vi s-a părut? Aștept păreri și de ce nu poze în căsuța de comentarii.
Dar nu mai are sens să vă plictisesc cu detalii de acest gen, pentru că la un simplu search pe Google găsiți toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă convinge că merită vizitată.

Mi-a plăcut foarte mult view-ul peste oraș din turnul cu ceas. Casele lipite una de alta și colorate, în completarea cărora vine vegetația destul de bogată aș zice, formează un peisaj foarte fain, nu credeți?

Turnul cu ceas este cel mai masiv și impunător dintre cele nouă turnui din Cetatea Sighișoarei, care de asemenea s-a păstrat foarte bine până în prezent, în ciuda faptului că datează din secolul al XIV-lea. Acesta este simbolul Sighișoarei și cel mai important punct turistic. A fost transformat într-un muzeu de istorie, care este structurat pe colecții grupate în săli tematice: arheologie, farmacie, etnografie, mobilier din diferite perioade istorice, ceramică transilvăneană și ceasuri.

Dacă aveți ocazia, nu ezitați să vizitați centrul istoric al Sighișoarei, vă asigur că nu veți regreta. Vă puteți relaxa la o plimbare pe străzile înguste și pietruite, sau pe o terasă. Dar recomandarea mea este plimbarea, veți descoperi locuri foarte faine, și e păcat să nu profitați. Mie îmi pare rău că nu am avut mai mult timp să descopăr și alte străduțe și locuri noi, dar cu siguranță voi reveni acolo.

Love,
Adela.

P.S. Nu uitați, România e frumoasă!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.