Lifestyle

Un fel de chec cu cirese

În aceste zile de când stau acasă, în micul meu concediu, m-am simțit mai productivă decât de obicei. Deși mi-am propus să dorm și să lenevesc, să îmi dau un refresh, acest lucru nu s-a întâmplat, încă. Printre diferite treburi casnice, am făcut și acest chec. Da, e unul rotund, pentru că nu am avut altă formă pentru copt, decât cea de tort. Oh well, nu-s eu chiar cea mai cea gospodină, but I might get there.

 

Dar, acum să trecem la treburi mai serioase, și anume la rețetă. L-am numit un fel de chec, pentru că sincer, nu știu dacă e o rețetă de chec, sau nu. E o rețetă pe care o știu de la mami, de când eram acasă la Mureș și azi am pus-o în aplicare, cu mici ajustătri. Ea o făcea când ne era poftă de „ceva dulce” pentru că se face super, super repede și ai nevoie de foarte puține ingrediente.

Pentru blat-ul/chec-ul în sine am folosit:
8 ouă
7 linguri de zahăr
2 pliculețe de  vanilie
8 linguri de făină
Un praf de copt
O linguriță de oțet

Am mai adăugat:
Aproximativ 250 de grame de cireșe (puteam pune mai multe dar mi-a fost frică să nu se prindă, pentru că erau cam zemoase)
Semințe (am presărat câteva deasupra)
Glazură de ciocolată
Căpșuni după gustul fiecăruia.

Am început prin separearea gălbenușurilor de albușuri. Albușurile le-am mixat bine cu zahărul și vanilia (dacă nu vreți să puneți vanilie, puteți pune în loc de 7 lingui de zahar, 8), până s-a format o spumă. Apoi am adăugat gălbenușurile și am amestecat bine până s-a omogenizat. Următorul pas a fost să amestec praful de copt cu oțetul și să îl adaug în compoziție, după care am presărat cele 8 linguri de făină și le-am amestecat ușor.

Înainte de a începe să separ ouăle am pornit cuptorul, pentru a se încinge și am pregătit tava, tapotând-o cu făină.

După ce am pus compoziția în tavă am adăugat cireșele și semințele și am pus-o la cuptor. După 20 de minute am deschis cuptorul și am făcut testul cu scobitoarea (de care cred că știe toată lumea). Nu era încă copt suficient și l-am mai lăsat aproximativ 10 minute, după care l-am scos de la cuptor și l-am lăsat să se răcească.

Între timp mi-am preparat glazura de la Dr. Oetker și am tăiat căpșunii. După cum ați observat, le-am aranjat alandala.
Et voilà!

Se poate face din mai puține sau mai multe ouă, e important doar sa pastrati raportul de ouă/ făină. Zahar cred că sepoate pune și mai puțin, după gustul fiecăruia.

Disclaimer: nu sunt exprtă în așa ceva, poate am greșit pe alocuri, dar mi-a ieșit bun și aspectuos (instagramable), și am zis why not? Sharing is caring.

Sper că va plăcut acest articol mai diferit de ceea ce vedeți la mine pe blog, și dacă încercați și voi, aștept să văd poze.

P.S. nu uitati să vă abonați la newsletter în căsuța de mai sus.

Love,
Adela.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.