Make-up

Cum îți salvezi fardul preferat scapăt pe jos Day 16 ~ 31 Days Challenge

Cred că tuturor ni s-a întâmplat acest lucru mai puțin fericit, și anume să ne scăpăm fardul, pudra sau blush-ul preferat pe jos și bineînțeles să crape.

Din fericire acestea se pot „repara” cu ajutorului alcoolului izipropilic. Este aceiași soluție pe care o folosim pentru dezinfectarea pensulelor, deci este safe. Pe măsură ce se evaporă alcoolul din compoziție, fardul își recapătă proprietățile și ai un produs aproape nou, dar cu vloare sentimantală, muhahaha.

Din cauză că nu am găsit alcool izopropilic, sau nu am cautat unde trebuie (daca știți unde este in Cluj, let me know), eu am folosit un spirt de față. Este un produs special pentru tratarea cosurilor și curățarea tenului acneic. Îl găsiți în farmacia Belladonna din Tg. Mures.

Am ales să îl folosesc pe acesta, și nu un spirt random, deoarece nu face rau tenului, din moment ce este folosit pentru tratarea lui.  Odată ce se evaporă alcoolul nici nu mai are acel miros specific. El are în compoziție: Cloramfenicol, Acid Salicilic, Alcool Diluat, Rezocina, nu știu în ce cantități sunt puse aceste ingrediente,deoarece nu scrie pe ambalaj. Nu sunt eu expertă în chimie, ba dimpotrivă, dar mă gândesc ca din moment ce aceste ingrediente sunt folosite pentru crearea unui produs bun pentru ten, nu are cum sa îi facă rău. Right?

Eu o să îl folosesc și pentru „realizarea” a două blush-uri prin combinarea mai multor culori.

Am luat produsele deja crăpate și le-am pisat bine de tot cu spatula într-un șervețel de bucătărie. Apoi am pus praful rezultat în „tăvițele” în care au fost inițial, peste care am adăugat puțin cât de puțin spirt de față.

1.

2.

Am obținut ceea ce se vede mai sus în pozele din parta stângă, după care am început și am presat produsul folosind un șervețel de bucătărie. Este important să folosiți un șervețe deoarece acesta absoarbe destul de mult din spirtul de față/alcool izopropilic, astfel acesta se va usca mult mai repede.

Am făcut experimentul ieri, iar azi dimineață când mi-am făcut machiajul am folosit blush-ul din stânga și am fost foarte mulțumită de rezultat. Nu și-a pierdut din proprietăți, este la fel de bine pigmentat și rezistă întraga zi pe ten.

Sper că găsiți acest articol util. Vă doresc o seară liniștită.

Adela.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.