Lifestyle

Îmi plac cărțile! Day 10 ~ 31 Days Challenge

Astăzi nu este despre machiaj sau produse de beauty, astăzi scriu despre cărți, cărora dacă nu știați, le-am rezervat un loc în sufletul meu alături de produsele de makeup. În lista mea de preferințe aceste două categorii ocupă aceiași treaptă, sunt nenumărate momente în care stau în cumpănă dacă să îmi cumpăr o carte nouă sau un ruj nou, acestea fiind principalele slăbiciuni.

Da, recunosc că îmi plac cărțile, îmi place mirosul lor, foile, scrisul si coperțile. Cu siguranță atunci când voi avea casa mea, o sa dețin o mini-bibliotecă. Prefer cățile și nu metodele electronice de citit, în primul rând pentru că îmi obosesc ochii și în al doilea rând pentru că, îmi place să le văd pe raft frumos așezate. La fel ca și fardurile, când îmi văd cărțile ziua mea devine automat mai bună.

După cum spuneam într-un articol anterior, citeam destul de mult în liceu după care, pauză… dintr-un anumit motiv. Dar de când am început să lucrez în cealaltă parte de oraș, cele două ore petrecute în tramvai îmi permit să citesc liniștită, astfel și timpul acela oarecum mort, devine valorificat.

Pot spune că citesc aproape orice, nu am pretenții, romane de dragoste (bine scrise, nu fail-uri), polițiste, biografiile, psihologice, de dezvoltare personală și istorice, preferatele mele din această ultimă categorie fiind cele care relatează al Doilea Război Mondial. Dacă aveți recomandări de cărți bune, le aștept mai jos cu nerăbdare, să știți!

Mă relaxează să citesc, să mă transpun în pielea personajelor, să evadez puțin și pentru câteva minute să văd și să simt ceea ce simțea și vedea autorul sau personajele. Nu pot să înțeleg oamenii cărora nu le place să citească, nici măcar un articol în ziar/revistă, sper că nu sunt absurdă spunând astea, dar este părerea mea!

 

O altă plăcere nevinovată sunt cărțile de la editura Polirom, mi se par atât de drăgălașe, momentan am doar 4 de la această editură, dar plănuiesc să îmi cumpăr mai multe, deoarece au foarte multe cărți bunevși prețurile de la această editură mi se par mai mici decât la altele.

Zilele trecute am aflat de la Irina de la Coffentropy, de Goodreads, care este o aplicație tare faină, de care nu știam. Nu am stat mult pe gânduri și mi-am descărcat aplicația și mi-am făcut cont, apoi am început să adaug cărți, citite sau pe care vreau să le citesc. După cum am spus adineaori, îți poți ține o evidență a cărților pe care le-ai citit sau pe care vrei să le citești, which is awesome. Poți de asemenea să îți faci un reading challenge, eu mi-am setat unul pe 2017, și anume 50 de cărți, sper să îmi duc planul la bun sfârșit.

Voi ce cărți preferați să citiți și sub ce format? Clasic sau electronic? V-ați setat vreun targhet pentru 2017? Aștept comentariile voastre mai jos.

O seară frumoasă să aveți!
Adela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.