Lifestyle

Interviu cu Rebeca – multitasking de succes Day 6 ~ 31 Days Challenge

Bună Rebeca, în primul rând vreau să îți mulțumesc pentru că ai acceptat propunerea mea pentru a face acest mini-interviu și guest-post pe makeupwithadela.ro .

Vreau să te rog să te prezinți în câteva cuvinte, așa pe scurt, ce faci, cu ce te ocupi, ce facultate ai absolvit și câți ani ai. Vrem să știm și până la ce vârsta ai reușit să faci toate aceste lucruri și acest multitasking de succes.

Salutare! Mă numesc Rebeca, sunt din Cluj și am 24 de ani. Am terminat Comunicare și PR în cadrul FSPAC, dar pasiunile au luat-o înainte și am decis să fac zi de zi ceea ce îmi place. Sunt soție, make-up artist la început de drum, hairdresser, voluntară într-o organizație non-profit și coregrafă.

  1. Ai terminat o facultate diferită oarecum de ceea ce profesezi în acest moment? De ce nu te-ai axat să îți găsești un job în domeniu, ci te-ai îndreptat spre artă, pentru că ceea ce faci tu este oarecum o artă.

Comunicarea eficientă este esențială în orice domeniu. Dar mai ales în acele domenii în care ai legătură directă cu clienții. Oricât de mult mi-au plăcut informațiile aflate la facultate și proiectele în care m-am implicat, am observat că adevărata satisfacție vine din faptul de a vedea ce pot face cu mâinile mele. Cel puțin, așa e în cazul meu. Cred că oricine ar fi mai mult decât fericit să facă zi de zi ce îi place și să mai fie recompensat financiar pentru asta, nu? Încerc să aplic strategiile de PR învățate în restul activităților mele, însă timpul limitat nu îmi permite întotdeauna să lucrez foarte organizat, astfel că prefer să îmi onorez programările cum vin în ordine.

  1. Rebeca, știm că ești și hairstylist și make-up artist, ai început profesezi în ambele direcții în același timp?

Mama a avut clar o influență asupra mea, ea fiind o coafeză de succes de peste 20 de ani. Ea mi-a transmis pasiunea pentru frumos. Implicarea de care dă dovadă în relația cu clientele mi-a indus un sentiment foarte pozitiv față de această meserie. De mică mă jucam cu părul oricui venea la noi. Mi-a plăcut să îmi aranjez singură părul dintotdeauna. Dar interesant că aceste lucruri nu m-au determinat să încep să lucrez, chiar dacă vara o mai ajutam pe mama. A trebuit să merg la o prietenă în București și să văd cum lucrează ca să iau apoi decizia să încep un curs. M-a dat pe spate felul în care făcea bucle din perie. Am vrut să învăț. M-am întors în Cluj și m-am înscris la Vestige Atelier de Beaux Arts. Cu machiajul a fost mai simplu. Clientele îmi cereau acest serviciu pentru a-și completa coafurile și ținuta. Mi-am făcut în timp o trusă de make-up, am învățat, am urmat și un curs la academia Gabrielei Popescu, am testat produse și încet, încet, am avut cereri mai multe decât la coafură. Asta pentru că ofeream un serviciu de care clientele noastre chiar aveau nevoie. Deci m-am reorientat. Am păstrat mereu în minte cuvintele tatălui meu: dacă înveți și faci ce îți place, nu o să simți că muncești din greu nicio zi.

  1. Care dintre acesta îți place mai mult, sau îți plac la fel de mult?

Îmi plac ambele, dar prin machiaj am mai multă libertate de exprimare și wow-ul de la final e mai intens. Prin machiaj poți schimba mult și nu mă refer doar la aspect, ci și la imaginea de sine a clientei. O ajuți să se privească diferit, să se respecte, să își dorească să se îngrijească tot mai bine și să fie o apariție de succes oriunde merge. Dar iubesc mult și coafura, îmi plac anumite tehnici de colorare și mă bucur că am reușit să îmi formez o clientelă fidelă, dornică de schimbări și care se lasă pe mâna mea cu încredere. Din ambele meserii am satisfacții mari.

  1. În perioadele mai puțin aglomerate te mai ocupi și cu alteva? Știm că în mod normal meseria de make-up artist și hairstyllist este oarecum pe perioade, și există și momente în care poate ai mai puțină activitate.

Din primăvară până toamna am weekend-urile pline. În plus sunt programările din timpul săptămânii, tot în domeniul beauty. Dar în sezonul cu multe evenimente, mă refer aici la nunți, banchete și alte petreceri, m-am ocupat începând cu iulie 2016 de dansul mirilor. Ador dansul și trecând prin experiența pregătirii unei nunți sunt încântată să vorbesc despre asta și mai ales să le transmit viitorilor miri pasiunea pentru dans, pentru acel moment pe care ei îl pregătesc cu grijă pentru invitații lor. Dansul a fost un hobby, un talent încă de când eram mică. Dar cu ajutorul oamenilor potriviți, care m-au observat și cu muncă, am ajuns în timpul săptămânii să predau aceste cursuri de dans. M-am bucurat să colaborez cu peste 50 de perechi în doar 4 luni și vreau să le mulțumesc pentru încrederea pe care au avut-o în mine. Am amintiri foarte plăcute de la cursuri și abia aștept să reîncep în februarie, odată cu prima nuntă contractată de echipa cu care colaborez. Iarna mă odihnesc și profit de un lung concediu… 

  1. Foarte drăguț acest proiect, cu siguranță sunt multe cupluri care se căsătoresc și au nevoie de puțin ajuror pentru ca dansul lor, unul dintre cele mai importante momente de la nuntă să fie perfect. Mai ai și alte proiecte pe lângă acestea? Mai ai timp și de altceva pentru că acestea îți ocupă cu siguranță foarte mult timp.

Îmi plac proiectele DIY și într-o zi m-am apucat de personalizat căni. Fie cu citate, desene sau logo-uri.

  1. Ce te-a inspirat să faci cănițe personalizate? Într-adevăr este un proiect foarte fain, felicitări, și cred că tuturor ne-ar place să ne bem dimineața cafeaua sau ceaiul dintr-o cană făcută special pentru noi.

În urmă cu trei ani am comandat o astfel de cană pentru soțul meu. Nu mai știam ce cadou să îi fac și am găsit acest serviciu pe care îl presta o fosta studentă la arte. Mi-a plăcut ideea unui cadou personalizat, consider că am un scris frumos și aveam de gând să fac mici atenții unor persoane dragi mie. Asta în cazul în care te întrebai de ce ai primit și tu una (hihi). Deocamdată lucrez din când în când la câte o cană, dar rar. Nu am un obiectiv concret legat de asta, dar voi vedea în timp ce va fi. Mă bucură reacția celor care le primesc cadou. Mai există oameni care apreciază și cadourile handmade.

  1. În perioadele în care sunt evenimente cu siguranță ești super busy, cum reușești să îți faci timp și pentru toate și de asemenea tine, pentru că trebuie să îți rezervi timp și pentru tine și soțul tău?

Dani este cel mai important pentru mine și clar ocupă primul loc. Când nu sunt cu el, iar cei apropiați știu asta, vorbesc non-stop despre el. Încercăm, pe cât putem, să ne ocupăm de joburi în același timp (noi ne facem programul), astfel, timpul liber să îl petrecem mereu împreună. Avem și unele activități comune și asta ne apropie mult, dar ne rezervăm și timp să ieșim, să ne odihnim. Facem voluntariat împreună și de fapt, așa ne-am cunoscut. Timp pentru mine găsesc de obicei noaptea târziu sau dimineața devreme. Fie citesc, mă aranjez, fac research sau scriu pe blog. Nu am timp să mă plictisesc.

 

  1. Ce planuri ai pe viitor și ce proiecte frumoase mai pregătești? Pentru că ești o persoană foarte activă, și creativă cu siguranță ne vei mai surprinde cu ceva, nu-i așa?

Unele cunoștințe îmi spuneau că nu poți face două lucruri bine în același timp. Poate în cazul unora așa este. Nici în cazul meu nu este așa. Pot face, nu doar două, ci și cinci lucruri deodată și bine. Asta pentru că fac ceea ce îmi place. Acesta e secretul. Desigur, există lucruri pe care le facem în mod firesc bine și asta se numește talent. Dar cele mai multe vin în urma învățării și a munci. Perseverența și răbdarea sunt foarte importante. Eu încerc să găsesc un echilibru între toate activitățile și responsabilitățile mele. Nicio zi nu seamănă cu cealaltă. Sunt tânără și entuziastă. Încă nu mă văd renunțând la vreun job, dar posibil, pe viitor, mă voi specializa pe un domeniu mai mult decât pe restul. Pentru viitorul foarte apropiat, îmi pregătesc un studio de make-up și aș fi încântată să îmi urmăriți activitatea, să mă vizitați la studio și de ce nu, să ne cunoaștem.

Rebeca, îți mulțumesc pentru timpul acordat și îți doresc  mult succes în continuare!

Îți mulțumesc și eu pentru această invitație! A fost o plăcere. Succes și ție cu blogul! Te urmăresc cu drag, de fiecare dată.

Pe Rebeca o puteți găsi pe pagina e personală de facebook aici 😀 pe blogul Ask Rebeca și pe paginile pe care le administrează Rebeca Z. Make-up și Dansul mirilor by Rebeca.

Ne citim și mâine! 😀

P.S. Îmi place din ce în ce mai mult treaba cu #bloggingeveryday pentru că îmi testează perseverența.

Love,

Adela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.