Beauty

La ce folosesc uleiul de cocos

Recent mi-am achiziționat de la Andreea care este gazda Comorilor Marocane un Ulei de Cocos. Miroase genial, nu vă puteți imagina, l-as putea manca, ma duce cu gândul la Bounty și la înghețata cu cocos de la Betty Ice <3 .  Mai am de la ea şi Argila cu Rozmarin despre care v-am povestit aici şi după cum puteți vedea, sunt mai mult decât mulțumită ♡

Pentru că citisem de foarte multe întrebuințări ale acestui ulei de cocos, mi-am zis, why not? Să îl încerc şi eu. Am ales uleiul de la Comori Marocane deoarece am mult mai multă încredere în produsele lor decât orice altceva aş găsi în comerț, acestea fiind 100% bio, cu certificat.

Să revenim la partea interesantă a articolului. Eu folosesc uleiul de cocos în următoarele feluri :

1♡ În fiecare seară după demachiere, în locul cremei de noapte (pe care nu o foloseam actually). Dimineața când mă trezesc am cea mai catifelată şi mai pufoasă piele. Pentru că odată cu venirea toamnei, tenul meu a suferit puțin. Este puțin mai dezhidratat şi mai uscat, mai ales în zona nasului şi a pomeților. Astfel el necesită îngijire specială, iar acest ulei este tot ce îmi trebuie. I love it!

2♡ Din cauză că am călcâiele foarte tari şi mi se crapă foarte repede, şi acestora trebuie să le ofer o atenție specială. Chiar dacă am încercat cu creme speciale pentru astfel de probleme, acestea nu prea au dat roade. Aşa că după ce am văzut la Irina de la The Rawscientist această metodă de îngrijire, mi-am propus să o încerc şi eu. Vreau să vă spun că îmi place mult de tot. Îmi aplic seara ulei pe călcâie, îmi răsfăț picioarele cu un masaj scurt, îmi pun şosete fluffy şi sunt gata de somn.

3♡ De asemenea acest ulei l-am folosit pentru a-mi face o mască cu argilă, bineînțeles uleiul era într-o variantă mult mai lichidă pentru a se omogeniza cu argila foarte bine. Argila este cea cu rozmarin, deci e foarte important şi faptul că am folosit produse din aceiaşi gamă oarecum, sau cel puțin sunt produse bio.

4♡ Înainte de a-mi spăla părul, îmi pun o mască cu ulei de cocos şi o las să acționeze cam 30 de minute, poate şi mai mult, în funcție de cum îmi permite timpul. După spălare, părul meu este mult mai mătăsos şi mai uşor de aranjat. Menționez faptul că aplic uleiul doar pe lungimea părului, nu şi pe scalp. Scalpul meu fiind puțin mai sensibil, prefer să evit contactul acestuia
cu orice fel de ulei.

V-ați gândit să înloc uiți cremele din comerț cu uleiurile bio?  Eu chiar intenționez să fac asta, urmează să îmi găsesc unul care să înocuiască și crema de zi, and I am happy!

Love.

A.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.