Make-up

EcoTools rules!- Guest post with Rebeca

Hello girls, azi vom avea un Guest post, scris de prietena mea Rebeca, este despre pensulele ei preferate de machiaj. A scris atât de frumos încât m-a convins să îmi cumpăr și eu. Sper să vă placă 😀

So here we go:

Se spune că unui profesionist nu îi trebuie cele mai performante unelte și că ar trebui să se descurce excelent și cu ce are la îndemână, iar în cazul în care a dat greș, nu ar fi profi din partea lui să dea vina pe instrumentele nu tocmai potrivite. Dar când îmi amintesc de aceste cuvinte, îmi vin în minte exemple precum cele ale unor sportivi sau muzicieni, pe care îi recomandă talentul și nu neapărat instrumentul. Ei bine, așa credeam că sta treaba și în machiaj până am ajuns să înțeleg că, uneori, instrumentele aproape fac treaba în locul tău.

Ești pasionată de make-up și ai câteva pensule cu care îți realizezi machiajul zilnic? Sau ești în căutarea de produse de make-up și de accesorii, dar nu știi ce să alegi? Ai găsit o mulțime de site-uri care îți promit calitate 100% la prețuri rușinos de mici, astfel încât să îți spui Voi încerca produsul x deoarece este ieftin și în cazul în care nu este bun și așa nu îmi pare rău că doar nu am dat mulți bani pe el ? Te regăsești? Aici mă aflam și eu în urmă cu un an. Dar vrei să știi care este diferența între un cumpărător asumat și altul dezinformat?

Până nu am făcut un curs basic de make-up, foloseam maximum 5 pensule, majoritatea de aceeași dimensiune, pensule care s-au uzat foarte repede în timp și cu ajutorul cărora nu realizam machiaje prea deosebite. Am început un curs din dorința de a învăța tehnici de machiaj, de a face lucrurile corect și de a progresa deoarece simțeam că stagnez și ca oricât mă uit la tutoriale pe YouTube ceva lipsește. Însă chiar printre primele lecții am descoperit ceea ce mă ținea pe loc. Am învățat care sunt pașii unui machiaj și împreună cu ei, ce pensule ne ajută la realizarea cât mai corectă a acestora. După ce am aflat despre fiecare pensulă în parte, am început să caut să îmi măresc trusa de pensule și după puțin research am dat de EcoTools. După un an de lucrat cu aceste pensule pot să trag niște concluzii personale pe care vreau să le împărtășesc cu voi. Evident, acestea nu sunt singurele pensule din trusa mea, însă sunt cele mai multe pensule dintr-o singură gamă.

Să începem cu pensula pentru fond de ten, EcoTools Foundation Brush. Este o pensulă plată ce permite aplicarea produsului lichid și cremos chiar și în zonele mici. Este ușor de folosit, pensula nu se încarcă cu produs și permite distribuirea lui pe ten fără a lăsa urme. Este foarte ușor de curățat tocmai pentru că ține produsul la suprafață. Față de alte pensule de fond de ten care simțeam că îmi consumă foarte repede produsul, pot să spun că această pensulă mă ajută să fac economie la produs.

Trecem mai departe la pensula de pudră, EcoTools Powder Brush. Este o pensulă foarte fină, chiar și după un an de la prima folosire. Este destul de voluminoasă și este potrivită atât pentru aplicarea pudrei pulbere, cât și pentru aplicarea pudrei compacte. Prin mișcările corecte de tapotare, obținem cu ajutorul pensulei de pudră un ten uniformizat, fixăm fondul de ten și astfel avem o bază potrivită pentru un machiaj rezistent.

Pensula pentru blush, EcoTools Precision Blush Brush, are o formă ușor rotunjită și este mai mică decât pensula pentru pudră. Și această pensulă are perii extrem de fini și este foarte plăcută la atingere. Mie îmi place să pun puțin produs deoarece pensula își face treaba destul de bine și nu reține pigmentul, așadar obținem de la prima aplicare niște obrăjori colorați. Forma pensulei este foarte potrivită și parcă ne indică singură unde trebuie să aplicăm blush-ul deoarece este precisă. Cei de la EcoTools ne îndeamnă să o folosim și pentru a elimina excesul de make-up de sub ochi. Sincer, nu am folosit-o niciodată în acest mod, dar uneori o mai folosesc în locul pensulei de conturare.

Stippling Brush este ultima pensulă pe care am achiziționat-o, deci este mai nouă în trusă. Pentru mine, această pensulă ia locul clasicei kabuki și o folosesc pentru fond de ten și corector. Îmi place foarte mult cum uniformizează tenul și cum realizează blendingul. Însă este foarte important, odată ce ați stabilit dacă veți folosi o pensulă fie pentru produse prăfoase, fie pentru cele lichide sau cremoase, să o folosiți doar așa. Eu am hotărât să o folosesc pentru cele cremoase și lichide și nu îmi pare rău.

Am cam terminat cu pensulele pentru ten și vom trece acum la cele pentru ochi. Din păcate nu am prea multe, dar intenționez să îmi măresc trusa EcoTools pentru că am încredere în acest brand și cu siguranță nici restul pensulelor nu mă vor dezamăgi. Pe scurt, despre fiecare câte ceva. Am patru pensule pentru ochi, respectiv: Eye Perfecting Brush (care diferă puțin la aspect de restul, este singura cu perii albi și pe mâner are o bandă turcoaz – în poza de mai sus), Eye Shading Brush (pe care o am în dublu exemplar) și Eyeliner Brush. Prima pensulă, deși este foarte aspectuoasă, este cam dură, foarte compactă și îmi este mai greu de lucrat cu ea. Într-adevăr, estompează foarte bine fardul de pleoape, dar trebuie să fiu grijulie cu ea, mai ales că vârful îi este ascuțit. A doua pensulă, cea pe care din greșeală mi-am cumpărat-o și a doua achiziție EcoTools, dar nu regret acest lucru, este preferata mea pentru blending. Foarte ușor de lucrat cu ea, își face treaba de minune. Țin minte că odată am rămas fără pensule și o aveam doar pe aceasta dar am reușit să fac un machiaj al ochilor foarte reușit doar cu o singură pensulă. Am aplicat cu ea iluminator sub arcadă, am aplicat două nuanțe și le-am combinat, am și conturat puțin ochii și a ieșit foarte bine. Forma și mărimea ei mi se par ideale. Despre ultima pensulă, cea pentru eyeliner, ce ar fi de spus? Sincer, mi-ar fi plăcur să fie puțin în unghi, dar chiar și așa dreaptă cum e, odată ce am învățat să aplic cu ea produsul, totul a fost o joacă.

Ca și idee generală, brandul EcoTools se descrie ca fiind cunoscut pentru cele mai fine pensule eco-friendly, brandul ecotools este lider in produsele de beauty eco si cruelty free. Pensulele ecotools sunt inspirate de frumusetea naturii, avand manere din bambus si peri incredibil de fini si pufosi. Acestea sunt create respectand natura si principiile sale. Eu nu îi contrazic. Sunt foarte fine și au un aspect plăcut. Prețurile sunt accesibile oricui. Mie mi se pare că pensulele arată bine după un an de folosire și o să îmi cumpăr în continuare de la acest brand și alte accesorii pentru make-up. Voi le-ați folosit? Ce părere aveți despre ele? Nu-i așa că pensula contează în make-up?

Rebeca Z.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.